• Magyar
  • Román

Ebben az évben 25 éves a Romániai Magyar Közgazdász Társaság

2015-02-23 11:42

Február 14-én tartotta a Romániai Magyar Közgazdász Társaság (RMKT) a kibővített elnökségi ülését Kolozsváron. A Társaság minden évben két alkalommal hívja össze a területi szervezetek vezetőségeivel kibővített országos elnökségi ülését. 

RMKT logo25EV-turkiz_atlatszo_hatter_b

Az egynapos megbeszélésen a Társaság minden területi tagszervezet képviselője részt vett. A részvevők kiértékeltek az előző év tevékenységét, értékelték a tapasztatokat, s megfogalmazták az 2015-ös év prioritásait. A szervezeti fejlesztésen és a szakmai rendezvényeken túl úgy szándékszik, hogy az RMKT aktívabb szereplője és formálója legyen az erdélyi és romániai magyar közéletnek. Olyan helyi gazdasági stratégiákra, programokra és közösségi döntésekre van szükségünk, amelyek politikailag független, megalapozott szakmai alapokon állnak - ehhez járulhat hozzá egyre jelentősebb mértékben az RMKT.

 Negyedévszázados múltra visszatekintő szervezetünk több jelentős rendezvényt tudhat maga mögött, melyek közül kiemelnénk az évente megrendezett Országos Közgazdász Vándorgyűléseket, amely minden évben nagy szakmai sikernek örvendenek. A tagszervezettek évente több, mint 100 rendezvényt szerveznek, melyek között fellehetők az állandó jelleggel működő szakmai klubok, mint a Befektető, Könyvelői Klubok, szakmai előadásokkal összekötött borkóstolók.  Ezen szakmai programok mellett a tagszervezetek nagy hangsúlyt fektetnek a fiatal generációk tudatos pályaválasztására, szakmai továbbképzésére is. A vállalkozók támogatása is meghatározott célja a Társaságnak,

Ebben az évben 25 éves lesz a Romániai Magyar Közgazdász Társaság. Ez év tevékenységét ennek az emlékezetnek a tiszteletére szenteli a társaság.

Az országos elnökség és a megyei szervezetek emlékünnepségeket szerveznek a negyedévszázados visszaemlékezés jegyében

RMKT sajtóközleménye, Kolozsvár, 2015. február 23.

 
 
 
Oldal teteje