• Magyar
  • Román

Nimeni nu vrea un castel?

2014-02-05 02:19

Pentru a treia oară în ultima jumătate de an, autoritățile județene organizează licitația pentru concesiunea Castelului Thobias, situat în satul Boarta (comuna Șeica Mare). Cei care sunt interesați de această clădire monument-istoric vor trebui să o reabiliteze în termen de un an, după care să o exploateze conform condițiilor impuse prin ofertă.

Thobias Kastely_b

Potrivit reprezentanților CJ Sibiu, Castelul Thobias este compus din demisol şi parter, cu suprafaţa utilă de aproximativ 600 mp. La demisol sunt 11 încăperi, dintre care 6 pivniţe, o bucătărie, o sală de cazan şi o spălătorie. Parterul cuprinde 16 încăperi, 11 fiind camere, la care se adaugă o baie, un WC, două holuri şi un portic. În 2002, Castelul a fost transferat în administrarea Primăriei Șeica Mare. Fără a utiliza clădirea, fosta administrație a localității a anunțat, în 2009, că uzura imobilului este tot mai avansată, că nu are bani să reabiliteze castelul și, prin urmare, că îl transferă înapoi județului.

„Fiind monument istoric, Castelul Thobias nu se poate vinde sau închiria, de aceea am gândit această soluţie de valorificare a imobilului aflat în domeniul public al judeţului Sibiu. Vom concesiona castelul pe o perioadă de 25 de ani, pentru o redevenţă anuală de 1.200 lei şi îndeplinirea clauzelor prevăzute în contract. Ne dorim ca acest monument să fie reabilitat şi să intre în circuitul economic şi turistic al judeţului”, a declarat Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, potrivit unui comunicat de presă.

”Ofertele se pot depune până în data de 14 februarie, ora 13, la Centrul de Informare pentru Cetăţeni, situat la parterul instituţiei, iar deschiderea ofertelor va avea loc în data de 18 februarie, ora 10. Documentaţia de atribuire se poate obţine de la sediul instituţiei, Serviciul Patrimoniu şi Investiţii, de luni până joi, între orele 8 – 15, şi vineri, între orele 8 – 13, după depunerea unei solicitări scrise la Centrul de Informare Cetăţeni”, comunicat CJ Sibiu

Forrás: TurnulSfatului.ro

 
 
 
Oldal teteje