• Magyar
  • Román

Itt a farsang, áll a bál!

2014-02-28 08:51

Az Oltszakadáti Evangélikus – Lutheránus Egyházközségben idén is megrendezésre került a farsangi ünnepség, amely már hosszú évek óta hagyománnyá nőtte ki magát.

Oltszakadat_Farsang2014_16+_b

Telt ház és vasárnap hajnalig tartó buli fogadta a farsangi bálon résztvevő oltszakadáti magyar közösséget február 22-én este 19 órakor a gyülekezeti teremben, ahol mindenki nagy izgalommal várta a jelmezbe öltözöttek felvonulását. Az est fő szervezője a helyi lelkész Illyés Sándor és az oltszakadáti ifjak lelkes csapata volt, akik mindent megtettek a szórakoztatás érdekében.

A gyerekek és fiatalok otthon elkészített, rendkívül ötletes jelmezekben jelentek meg a mulatságon.  Az álarcosokat egy olyan zsűri értékelte, melynek tagjait helyben választották meg a nézők közül. Az est elején sor került az álarcok bemutatkozására, akik felvonultak és szóban is bemutatták jelmezüket. A jelmezviselők között találkozhattunk nemcsak királyfival, boszorkákkal, rapperekkel, jamaicai énekessel, cowboyal, zombival, gésával, hanem egy nagy csatornás cigánycsaláddal is, valamint egy „party arc nagymamával”, teuton lovaggal és sok más mesebéli alakkal. A zsűri tagjainak nem volt könnyű feladata, hiszen a sok elbűvölő alakításból csupán 6 személyt díjazhatott, hármat a gyerek és hármat a felnőtt kategóriából.

Oltszakadat_Farsang2014_14 Oltszakadat_Farsang2014_11

Ezt követően az álarcosok párt választottak maguknak és különböző stílusú zenére ropták a táncot.

A táncversenyen is 3 pár részesült oklevélben.

Az idei tombolajegyek nyereményei kicsit másabbak voltak, mint az előző években, ugyanis nem hagyományos ajándékokat kaptak a „szerencsések”. Idén páros tombolaajándékokra lehetett számítani, így a nyertesek meg kellett keressék az ajándékuk megfelelő párját és egymással táncolni. A tombolatárgyak között volt pl. egy horog és giliszta, lakat és kulcs, tű és cérna, férfi –és női bugyi, stb.

Bizonyos tombolajegyek csillagjeleket ábrázoltak és az ezeket kihúzó személyek különböző próbatételeken estek át, mint pl. férfi nőbe való beöltöztetése és kisminkelése, és fordítva; páros tánc almával, ami azért volt érdekes, mert a választás két férfira esett; WC-papírba való teljes beöltöztetés, citrommal éneklés, és sok más megnevettető próbatétel, amin a közönség majdnem pukkadásig nevetett.

Az est további részében, a szeretetvendégségen, a megpróbáltatott álarcosok és a közönség kicsit megpihenhetett, majd ezt követte a reggelig tartó mulatozás.

Cikk és fotó: Illyés Sándor, lelkészjelölt 

 
 
 
Oldal teteje