• Magyar
  • Román

Kárpát–medencei karácsony Oltszakadáton

2014-02-04 03:31

2014. január 25-én, a  Kárpát-medencei karácsony rendezvénysorozat keretében sor került a Szeben megyei Oltszakadáti Evangélikus-Lutheránus Egyházközégben is annak a gyülekezeti alkalomnak a megszervezésére, melynek keretén belül, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet jóvoltából, könyv-és tanszer csomagokban részesültek a gyerekek és fiatalok. A helyi lelkész, Illyés Sándor, a mesékből jól ismert „három próbatétel”-es vetélkedővel lepte meg a közönséget, ahol a gyerekek és fiatalok csapatokba rendeződve megmérkőztek az érdekesebbnél érdekesebb és szórakoztató kérdésekkel.

Az első próbatétel vicces és ugyanakkor gondolkodásra serkentő kvízkérdések elé állította a csapatokat, amit a szülőkből és nagyszülőkből álló közönség nagyon is szórakoztatónak tartott, hiszen minden kérdés után tapsözönnel bátorította a vetélkedő minden egyes tagját.

A második próbatétel Activity volt, ahol a csoportok egy-egy játékosa eljátszotta a cetlire feljegyzett szófordulatot.

A harmadik megmérettetés a táncverseny volt, ahol a vallásórásoktól az ifjakig mindenki ropta a táncot.

A vetélkedőket követően sor került a várva várt pillanatra: kiosztásra kerültek az óvodások és iskolások számára készített gazdag ajándékcsomagok.

Az iskolába készülők (4 gyerek) rajzfilm figurás gyerektáskáiban kifestős füzet, magyar nyelvű meséskönyvek, füzetek, színes ceruza, filctoll, tolltartó és tartozékai, és nem utolsó sorban, a gyerekek nagy örömére egy mogyorós-mazsolás csokoládé volt. 

A már iskolába járók (32) pedig szebbnél –szebb iskolás táskát kaptak különböző méretben, tolltartót, benne minden szükséges felszereléssel (olló, hegyező, radírgumi, golyóstollak, grafit ceruza, színes ceruza, filctoll, vonalzó) különböző jellegű füzeteket, és egy-egy Erdély történelmét, kultúráját bemutató albumot. 

Azon fiatalok pedig, akik nemrég hagyták hátra az iskolák padjait (9 fiatal) szintén ajándékba kaptak egy-egy már fentebb is említett Erdélyről szóló albumot.

Szeretetvendégséggel, hosszantartó beszélgetéssel és bulival zárult a gyülekezeti alkalom, amit szintén a Nemzetstratégiai Kutatóintézet által nyert támogatásból finanszíroztuk.

Cikk és fotók: Illyés Sándor, oltszakadáti evangélikus-lutheránus lelkész

Forrás: Evangélikus.net

 
 
 
Oldal teteje