• Magyar
  • Román

Gálaműsor magyar örökzöldekből

2007-08-19 16:22
A zene az, a műfajok közül, ami leggyorsabban képes nagyszámú közönség gyors meghódításához. 2007. augusztus 20-án méltóképpen ünnepelhetette a szebeni közönség Szent István napját, hiszen a Kolozsvári Magyar Opera előadásában egy ünnepélyes, vidám és feledhetetlen operett- és operagála került műsorra.

ArsHUNGARICA_2007.20_036_b

Az többnemzetiségű közönségre való tekintettel, először külföldi zeneszerzők Bizet, Verdi, Puccini és Donizetti műveiből csendültek fel ismerős áriák és dallamok, majd ezt követték magyar alkotók Kálmán Imre, Huszka Jenő és Léhár Ferenc világszerte ismert dalai. Az ismerettséget mi is múlhatta volna felül más, mint az említett művek megszólaltatása és előadása! A kolozsváriak produkciójából nem hiányzott a képzettség, a szakértelem és a teatrális előadásmód sem. Nem véletlen volt a kétezer ember jelenléte az Ars Hungarica rendezvénysorozat tegnap esti előadásán a nagyszebeni központban, Európa kulturális fővárosában.
Túlóznék, ha azt állítanám, hogy a közönség egy része táncra perdült az ismerős dallamok hallatán, de bizonyosan megállja helyét az a feltevésem, hogy valamennyien szívesen megtették volna. Ezt igazolják a ritmusra lépkedő emberek, valamint a gyakran felhangzó ütemes tapsok. A távozó közönség között hallani lehetett a ,,Szép város Kolozsvár” című dal foszlányait, amelyeket valamennyi résztvevő fülébe visszacsengenek

Nyulas Csilla

Ars HUNGARICA sajtóreferens

 
 
 
Oldal teteje