• Magyar
  • Román

Sajtókonferencia 2007. augusztus 20.

2007-08-20 09:11
Ars HUNGARICA - Magyar Hét

Hétfőn 11 órás kezdettel megtartották az Ars HUNGARICA programsorozat első sajtókonferenciáját. A sajtókonferencián részt vettek Serfőző Levente, a Nagyszebeni HÍD - Szebeni Magyarok Egyesületének elnöke, a magyar kulturális fesztivál házigazdája, Sebestyén Márta művésznő, Nagy Gábor Tamás, a budapesti I. kerület polgármestere, Szép Gyula, az RMDSZ művészeti és egyházügyi alelnöke, valamint Jancsó Tamás a Hargita Megyei Kulturális Központ megbízottja, a Vár utcai kiállítás szervezője.

Serfőző Levente köszöntő szavaiban a tegnapi események magas színvonaláról számolt be, majd átadta a szót Szép Gyulának, aki a Kolozsvári Magyar Állami Opera ma esti műsorára hívta fel a figyelmet. A Kolozsvári Magyar Állami Opera Románia egyetlen kisebbségi nyelven működő operája, és a világ első magyar nyelvű operatársulata.

 ars_logo_b

Ez után Nagy Gábor Tamás kihangsúlyozta a budapesti I. kerület jelenlétét Ars Hungarica eseménysorozaton. Budapesti I. kerületének polgármesteri hivatala hozzájárult a Borsos szülőházán való emléktábla elhelyezéséhez, a Budapest Barokk Együttes Borsos Miklós emlék koncertjéhez, valamint az Incze Ildikó csütörtöki előadásának megvalósításához. Továbbá kiemelte, hogy a kulturális fővárosi cím egyben lehetőséget és elismerést is jelent Nagyszeben számára, és megtisztelőnek érezte azt, hogy az I. kerülte hozzájárulhatott ezzel, néhány programmal az Ars Hungarica eseménysorozathoz.

A Szent István emlékére tartott szentmiséről érkező Sebestyén Márta örömét fejezte ki, hogy részt vehet a rendezvénysorozaton. Kifejtette, milyen nagy hatással van rá Nagyszeben történelmi környezete, valamint azon vágyának adott hangot, hogy valamikor újra ellátogathasson városunkba és megtekinthesse annak környékét is.

Jancsó Tamás figyelmünkbe ajánlotta az egész héten tartó Vár utcai kézműves kiállítást és vásárt, amire naponta érkeznek új és új résztvevők.

Végezetül Serfőző Levente felhívta a figyelmet egy apró programváltozásra: az íjász- és lovasbemutató csak szerdától kezdődik, illetve arra hogy a következő sajtókonferenciákra 22-én, 23-án és 25-én kerül sor.

Illyés Judit

 
 
 
Oldal teteje