• Magyar
  • Román

Operagála Nagyszebenben

2007-08-20 16:52

Az Ars HUNGARICA második napját írtuk a Magyar Hét programsorozat történelmében, mely Szent István államalapító nevét viselte, és ezzel együtt a magyar kultúrát képviselte hagyományaink, szokásaink, művészeink segítségével.

ArsHUNGARICA_2007.20_033_b

E napot a Kolozsvári Magyar OperaGála estélyével bucsúztattuk el. A világ első magyar zenés színházának tehetséges művészei voltak vendégeink, mely ezzel a hangversennyel a 215-ik évadját nyitotta meg.

Az Opera műsorrendjén a magyar opera és operett szerzők alkotásai mellett jelen voltak az egyetemes opera irodalom remekművei is.

És velük együtt több mint 2500 vendég énekelte, dudolta az ismert operett részleteket, Kálmán Imre “Csárdáskirálynő” és “Marica” cimű operettjéből, Kodály Zoltán “Háry János” cimű daljátékából a “Toborzó” dalát, Huszka János “Lili bárónő” cimű operettből a “Gyere csókolj meg” részletét valamint Wolfgang A. Mozart “Varázsfuvola” operájából az “Éj királynője” áriáját, és Verdi “Rigoletto” cimű operájábol a “Lá Donna e mobile” darabot.

ArsHUNGARICA_2007.20_026_b

Egy csodálatos este volt, egy csodálatos élmény a Kolozsvári Magyar Operát Szeben Nagyterén látni. Románia egyetlen magyar zenés színházát, és ugyanakkor az egyetlen olyan operaházat mely előadásait egy kissebbségi közösség nyelvén játszodja.

 
 
 
Oldal teteje