• Magyar
  • Román

Valami szépnek vége lett ...

2007-08-27 14:10

Egy gyönyörű város, nyolc mozgalmas nap és több mint 80 rendezvény. Ez jellemezte az elmúlt hetet mely mintha újra felpezsdítette volna Nagyszeben kultúrális életét, egy szorványvidék magyarságát.
„A kulúrák városa’ -így illetik Európa fővárosát, Nagszebent. Mert itt, ebben a városban a Fogarasi Havasok lábainál több mint 800 éve három szép kultúra és nemzet tanult meg egymással és egymás mellett élni, jóban és rosszban, békés és nehéz időkben egyaránt. Több mint három kultúra szövödött össze az idők folyamán, több mint három nemzet nyelve, hagyománya, és jellegzetessége építette fel ezt a várost és írta meg ennek a városnak a történelmét.

  ArsHUNGARICA_2007.23_019_b

Az elmúlt hét a magyar kultúra hete volt.

Előadások, színdarabok, konferenciák, kiállítások, népművészeti vásár, hangversenyek, koncertek, István a Király rockopera, és a kürtöskalács íze vitte egy lépéssel közelebb a magyar kultúrát Európához.
Több mint 12.000 vendég fordult meg az Ars HUNGARICA nyolc napos programsorozat alatt, németek, románok, amerikaiak, angolok, svédek, olaszok.
Több mint 12.000 vendég vitte hírűl Európának, hogy a kultúránk, hagyományaink, emlékeink elevenebbek mint valaha és hogy e kis szorványvidék itt a havasok lábainál még ma is féltve őrzi a magyarságát.
Ezt tükrözte az Ars HUNGARICA név alatt ismert Magyar Hét. Ez volt a célja, ez volt az üzenete.
.

ars_logo_b

De sajnos augusztus 26-án vége lett e gyönyörű hétnek. A Magyar Hétnek, mely egy maroknyi ember álma és fáradhatatlan munkája volt.

De az emlékek azok megmaradnak, a tapasztalat, a szép pillanatok, a barátságok és a remény hogy jővőre talán újra találkozunk egy újjabb Ars HUNGARICA Héten.

 ArsHUNGARICA_2007.22_013_b

 
 
 
Oldal teteje