• Magyar
  • Román

Az MTV Nagypiacteret hódít

2007-05-10 03:46
Megaelőkészületek folynak a Nagypiactéren , napok óta többszázan vannak elfoglalva a MTV díjkiosztója körüli felhajtással. Nagyszeben főterén a kultúra voltaképpen több tonnás vasszerkezet bezúdulását jelenti a belváros gyönyörű főterére, egy hatalmas arénává alakítva azt.

 

 

IMG_3984_b

 

 

Megaelőkészületek folynak a Nagypiactéren , hiszen napok óta többszázan vannak elfoglalva az MTV
díjkiosztója körüli felhajtással. Nagyszeben főterén a kultúra voltaképpen több tonnás vasszerkezet bezúdulását jelenti a belváros gyönyörű főterére, egy hatalmas arénává alakítva azt. De mi van a jazz fesztivállal ilyenkor? Merül fel a kérdés. A katolikus templom sarkán árválkodik a Jazz fesztiválra elkülönített színpad, igaz ennek eseményei a Cazarama 90 sátorba szorultak, pedig a Nagypiactér is igen alkalmas lett volna e célra. De május tizedikén a jazz, az MTV grandiózumától picit visszahúzódik talán. Remélhetőleg mégsem osztja meg a közönséget ez az esemény, hiszen aki a jazz miatt jött Szebenbe, akkor is a „feketék” muzsikáját hallgatja, mégha a megawattok túlharsogják is koncertjeiket.

 

MTV_b

 

A román zeneipar „leg”-jeit díjazzák ma, itt húsz-harmincezer fő jelenlétében. Immár ötödik alkalommal kerül sor Románia első zeneadójának az MTV-nek díjkiosztójára. Az eredetileg Bukarestbe tervezett esemény színhelye időközben Nagyszebenbe költözött, de idén ez szinte természetes. Népszerű hazai együttesekkel , sztárokkal találkozhat ma a közönség, mint amilyen a 3Sud Est, Akcent, DJ Project, Hi-Q, Simplu, Stefan Banica Junior, Loredana, Cassa Locco, Paraziţii, BUG Mafia, Cleopatra Stratan. A fellépők közül azonban a jamajkai Sean Paul számít majd a legnagyobb kuriózumnak. Jegyeket az utcákon, szervezőirodákban, áruházakban már napok óta árusítják. A 100/200 lejes VIP jegyek mellett 35 lejes, illetve a helyszínen 60 lejes belépőkre lehet számítani. A főteret a délután folyamán lezárják majd, és az ottlakok kivételével csak azok közlekedhetnek a Nagypiactéren akik jegyet vásároltak. Csak a Magheru sugárút felől lehet hivatalosan a nézőtérre jutni, vagy a Nicolae Balcescu-ról lehet bejutni az eseményre.

 

IMG_3873_b

 

A gála házigazdái a Cassa Locco együttes tagjai lesznek. A legjobb csapat, a legjobb darab, a legjobb előadó, a legjobb debütáló művész, a legjobb tánc, a legjobb rock, a legjobb album, a legjobb pop, a legjobb videoclip kategóriákból választják ki a nyerteseket, kategóriánként 5 jelölés szerepel.

 

Illyés Judit

 

 

Hírlevél feliratkozás

 
 
 
Oldal teteje