• Magyar
  • Román

Csütörtök esti tánc Goran Bregovical

2007-08-06 06:13

Már egy pár nap óta számtalan plakát árulkodott erről a napról, számtalan ujság, rádió, szinte maga az egész város. Minden utcasarkon, minden körforgalomban, padon, parkban, fán ott állt ez a nagy hír, ez a várva várt esemény, és minden arcon ott volt az a boldogító és kételkedő mosoly, hogy élőben láthatják Goran Bregovicot és hogy a híres zenész ingyen koncertezik a Wedding and Funeral Orchestraval együtt Nagyszebenben.

Igy nem lepett meg senkit az száz meg száz arc, akik csak e koncert miatt látogattak el városunkban, nem lepett meg senkit az, hogy már délután hatkor nem lehetett egy üres kávézót találni, hogy a teraszok, kocsmák mind-mind tele voltak, és hogy kilenc óra után, a koncert kezdetekor hirtelen üresek lettek.

Mint ahogy az sem lepett meg senkit hogy kicsik és nagyok, idősek és fiatalok ott voltak és ott táncoltak együtt Bregovic ”esküvői és temetési énekek, mesék” dalaira.

S mikor a koncert végen egy szöke kislány vörös rozsákkal ajándékozta meg a zenészeket, és a közönség ujra és ujra vissza tapsolta őket, felhangzott a híres és várva várt Kalasnyikov szám dallama, mely az egész várost mégegyszer táncra perdítette.

 
 
 
Oldal teteje