• Magyar
  • Román

Éjfél előtti spanyol romantika Nagyszeben főterén

2007-07-18 12:33
Tízezer nézőt dúdoltatott Julio Iglesias

Elég volt egyszer elkiáltania magát – „Vamos!” –, és csaknem 15 ezer néző értette Julio Iglesias spanyol nyelvű biztatását: Nagyszeben főterén mindenki magasba emelte a karját, és ritmikusan csapta össze a tenyerét. Ekkor már a korát meghazudtoló 68 éves világsztár is levetette fekete öltönyét, és táncra perdítette a Nagypiac teret betöltő tömeget.

Romániai turnéjának első állomásán, a hétfő esti nagyszebeni koncerten rekordszámú érdeklődőt vonzott a spanyol világsztár, és bebizonyította, hogy még mindig a romantika koronázatlan királyának számít. Múlhatatlan népszerűségének tudatában a közönséggel énekeltette évtizedes slágere, a Manuelle refrénjét. Nemcsak a zsúfolásig telt Nagypiac tér morajlott, de a közeli sétálóutcába, kapuk aljába, tavernákba, torony alatti átjárókba rekedtek is együtt daloltak a szerencsésebb helyzetben lévő nézőkkel. Sőt a Brukenthal Múzeum kivételével a térre nyíló ablakok mindegyikében két-három átszellemült rajongót lehetett felfedezni. Nem is volt nehéz a romantika hullámhosszára hangolódni, hiszen Julio Iglesias is hozta formáját: lassú slágereit a tőle megszokott stílusban adta elő. Minden egyes mozdulata, arcmimikája, lehunyt szeme és időnként szívre tett keze azoknak is sok mindent elárult, akik esetleg nem értenek spanyolul. A Nagypiac térre összegyűltek csak egy dolgot sajnálhattak: a kétórás koncert végén bármennyit is tapsoltak, kedvencük nem tért vissza a színpadra.

 

Julio_b

Az idén Európa kulturális fővárosa címet viselő Nagyszebenben főként a nyáresti koncertekre gyűltek össze eddig a legtöbben, számokban mérve az Iglesias-koncert az egyik legnagyobb szabású ilyen jellegű eseménynek számít. A szervezők szerint csaknem 15 ezren hallgatták meg a koncertet, amelyre – annak ellenére, hogy a hétvégén ismeretlen tettesek „Anulat” feliratú szalagot ragasztottak a plakátok jelentős részére – az 50 és 300 lej közötti jegyek órák alatt elkeltek.

A világsztár államfőhöz méltó fogadtatásban részesült Nagyszebenben. Mivel a felújítás alatt álló nagyszebeni légikikötő nem tudta fogadni magánrepülőgépét, a szervezők limuzinnal hozták el Kolozsvárról. A városházán Klaus Johannis polgármester fogadta, és a város címerét tartalmazó éremmel tüntette ki. Iglesias elégedettnek mutatkozott úgy a várossal, mind a közönséggel, csupán azt kifogásolta, hogy mindössze négycsillagos szállodában alhatott, és teáját nem az általa megszokott hőmérsékleten tálalták. A város legelegánsabb szállodájának számító Ramada szakácsai hazai borokkal, valamint erdélyi és mediterrán ételkülönlegességekkel próbáltak kedveskedni neki.

A Romantic Classics Tour 2007 című turné keretében Julio Iglesias a következő napokban Temesváron, Bákóban és Konstancán lép fel.Szerzö: Szucher Ervin


Forrás: Krónika
 

Hírlevél feliratkozás

 
 
 
Oldal teteje