• Magyar
  • Román

Készülődés a nyári turistaidényre

2007-05-20 09:47
Gyorsított ütemben javítják az utakat

Európa kulturális fővárosi címe miatt az idén nyáron Nagyszeben várhatóan a korábbi éveknél nagyobb számban vonzza majd a turistákat, ezért a megnövekedett forgalomra számító városvezetőség úgy döntött, felgyorsíttatja a folyamatban lévő útjavításokat a főútvonalakon. A hét elején a SC Geiger SA folytatta a Főtér aszfaltozását, amelynek bizonyos részeivel már elkészültek. A következő hetekben ennek a munkálatait folytatják, azonban mivel nagyon forgalmas útszakaszról van szó, a javítást csak jól megtervezett részletekre bontva végezhetik el, és inkább a késő esti, kevésbé forgalmas órákban fognak majd dolgozni rajta.

Ezzel egyidőben dolgoznak a főtéri aluljáró szigetelésén és megerősítésén is. A tervek szerint a hónap végére el kell készülnie ennek az útszakasznak, az utolsó munkaszakasz a megkopott aszfaltozás kijavítása lesz.

Az állomás környékén a JV Strabag/Search Corporation munkatársai végzik a tér rendezését, kövezését, aszfaltozását, közben magát az állomás épületét is felújítják, az előtte található teret pedig teljes egészében kövekkel borítják majd. Mindeközben több utca aszfaltozási munkálatai a befejezés felé közelednek. A Siemens AG szintén az Állomás téren dolgozik a villanyoszlopok felújításán.

szeben_b

A városkép javításának érdekében több új zöldövezetet is kialakítanak, amelyeket fákkal is beültetnek, mindezt május 31-ig kell elvégezni.

Mindezeken kívül a város szinte összes kerületében lázas munka folyik: folyamatosan ellenőrzik és javítják az utakat, járdákat, több helyen a csatornarendszer is felújításra szorul.

„Nyári" takarítás, éjjel-nappal
Közben a Városrendezési Hivatal alkalmazottai sem tétlenkednek: a történelmi városközpontban mintegy 50 új padot helyeznek el a megpihenni vágyók számára, a teljes város területén pedig 200 új szeméttárolót szerelnek fel, és a játszótereket is felújítják.

Júniusban szokás szerint elvégzik a fertőtlenítést, a féreg- és rágcsálóirtást is, amelyre pályázat útján választják ki a legmegfelelőbb céget. Jelenleg még tart a város úgynevezett nyári kitakarítása, ezt különleges program szerint végzik: a munkálatoknak mindössze 40 százalékát bonyolítják le a nappali órákban, a fennmaradó 60 százalékot éjszaka végzik. A városvezetők szerint erre azért van szükség, hogy a takarítás során felgyülemlő hatalmas pormennyiség ne károsítsa a lakosok egészségét, és ne akadályozzák a forgalmat sem.

Iskolai beruházások
Idén több iskola felújítását is tervbe vették, erre 3 millió lejt különítettek el a város idei költségvetéséből. Több tanintézményben jeleztek gondokat a sportpályák, tornatermek állapotával kapcsolatban, ezeket szeretnék orvosolni a közeljövőben, és néhány óvodában is lényeges felújítási munkálatokat végeznek majd az őszi tanévkezdésig.Forrás: http://www.szabadsag.ro
 

Hírlevél feliratkozás

 
 
 
Oldal teteje