• Magyar
  • Román

Félszigeten az Ars HUNGARICA

2007-07-23 11:49

Minden városnak megvan a maga nevezetessége, az a bizonyos valami amiről híres, ismert, s számtalan ember emlékezetében él.

Ezek közé a városok közé sorolhatjuk Marosvásárhelyt is. A Teleki Téka Könyvtár, a Kultúrpalóta, a Bolyai Liceum és a város sok-sok más nevezetessége mellett ott van a „FÉLSZIGET” szó is, ami akarva akaratlanul de Marosvásárhelyre emlékeztet mindannyiunkat.

Még csak egy pár nap van hátra s újra bennünk él majd az a tipikus „félszigetes érzés”, amikor az éjszakába nyúlnak a nappalok, a soha véget nem érő kocsmázások a Maros partján, a rég nem látott batátokkal való találkozás a koncertek első soraiban, a cigicsiktől és a naptól megperzselt és letaposott fű látványa, s mindezek mellett az a hihetetlen hangulat, jó kedv, a bulik s hadd ne soroljam mennyi emlék, történet.

 

felsziget_b

 

Ebben az évben viszont még érdekesebb és még jobb lesz az az öt nap, amit Vásárhelyen töltünk majd el a Félszigeten. S nem csak azért mert 2004 óta a szervezők millió tapasztalattal gazdagodtak, ismereteket gyűjtöttek, tanultak a múlt hibáiból, hanem már csak azért is mert az idén Félszigeten ott leszünk mi is: az ARS HUNGARICA szervezői, a Civil Faluban.

Öt nap alatt különböző programokkal és érdekes játékokkal, táncokkal, virtuális idegenvezetéssel, vetélkedőkkel szórakoztatjuk majd az arra látogatókat, egy még különlegesebb hangultot biztosítva, mégtöbb jókedvet, mégtöbb szorakozást a Félszigeten is.

A szorakozás része talán ott fog kezdődni, mikor öt ügyes lány felhuzza a nagy sátrat. Az ARS HUNGARICA sátrát.

S hogy csak egy kis ízelítőt adjunk, ime röviden az ARS HUNGARICA programja a 2007-es Félszigeten, a Civil Faluban:

10:00 – 17:00 információszolgáltatás az Ars HUNGARICA – Magyar Hétről. Arról a nyolc napról, augusztus 19-26 között, amikor Nagyszeben, Európa kultúrális fővárosa újra a figyelem központjában áll majd. Ezúttal az Ars HUNGARICA név alatt ismert Magyar Hét rendezvényei miatt, ahol számtalan kulturális program, különböző rendezvények, ismert együttesek lépnek majd fel.

11:00 – 12:00 virtuális idegenvezetés Nagyszebenben. Egy különös és más idegenvezetés, hogy a Félszigetlakók is megismerjék Szebent, a kultúrák városát.

12:00 – 13:00 “Nagyszebeni ismeretek”-ből – vetélkedő

13:00 – 15:00 érdekes játékok kicsiknek és nagyoknak, mindazoknak akiknek melegük lesz, vagy akik fázni fognak, akik unatkoznak majd, akik kiváncsiak vagy akik egyszerűen csak a sátrunkba tévednek, s majd a következő koncertig ott ragadnak.

15:00 – 16:00 néptáncoktatás (még a nagy melegben is). Mert zene és tánc nélkül mi sem tudunk élni.

Úgyhogy irány a Félsziget! Hadd süssön bennünket is a vásárhelyi nap, hadd éljük át mi is azt a bizonyos, felejthetetlen és egyedi „félszigetes érzest”, hadd legyünk mi is a Félsziget egy része.

P.O. Petra

 

Hírlevél feliratkozás

 
 
 
Oldal teteje