• Magyar
  • Román

Scorpions Nagyszebenben

2007-11-01 09:07

15 éves tevékenységét és partneri kapcsolatát ünnepli az Ambient a Nagyszeben 2007 Európa Kulturális Fővárosában.

Ennek tiszteletére november 10.-én, szombaton, 19 órától, a Nagypiactéren a Scorpions fog koncertezni, bemutatva új „Humanity” albumukat a Humanity World Tour elnevezésű turné keretén belül. Előzenekarként meg a Compact együttes fog zenélni.

A belépés ingyenes.

35 évnyi karrier, 20 kiadott album, 2 millió eladott album, viágkörüli turnék és egy olyan repertoár amely a hard rockot, mint "Rock You Like a Hurricane", "Blackout" vagy "Dynamite", az érzelmekkel tele balladákal ("Wind of Change", "Still Loving You", "Send Me An Angel") váltogatja – körülbelül így néz ki röviden a német Scorpions névjegye.

Visszatekintve, el lehet mondani, hogy a Scorpions együttes zenei tevékenységének sok olyan fontos eseménye volt ami nyomot hagyott a mai rock gazdaságában. Sajnos a legtöbb megjegyzendő eredményt 1991 előtt érték el. 1969-től, amióta Rudolf Schenker megalapította az együttest, egész 1991-ig, amikor a “Wind of Change” a Berlini Fal ledöntésének himnusza lett, a német csapat több tagcserén esett át, annak ellenére, hogy olyan sikeres albumokat adtak ki mint: "Lonesome Crowe" (1972), "Animal Magnetism"(1980), "Blackout" (1982), "Rock You Like a Hurricane" vagy "Crazy World" (1990). Az egyedüli, 1991 utáni, fontosabb momentum a Scorpions karrierjében a 2000-ben kiadott "Moment of Glory", amelyet a Berlini Filharmónia zenekarának együttműködésével valósítottak meg.

Semmi kétség, hogy a Scorpions egy fontos név marad a rock történelmében, úgy a hard részére értve, mint a balladákra, hiszen a németek kiváló képviselői ennek a műfajnak, egy másik legendás együttes, a Led Zeppelin, mellett.

2007 nov. 1. 

 

Hírlevél feliratkozás

 
 
 
Oldal teteje