• Magyar
  • Román

Ha már nyár van akkor kiránduljunk

2007-08-13 12:07

Történelme 1191-ig nyúlik vissza.

A város lakósai nagyrészt ma már románok, itt maradt vagy vissza telepedett szászok és székelyföldről ide költözött székelyek, magyarok.

Kedves emberek, akik ma már megszokták a turisták kiváncsi tekintetét, a multikulturalitást és azt a gondolatot őrzik és továbbítják generációk óta, hogy minél több más nemzetiség, kultúra, szokás és hagyomány él együtt, annál szebb és varázslatosabb egy város múltja, jelene és jővője.

S a város az valóban szép.

szeben 1_b

Régi épületek, emlékművek, csodálatos parkok, játszóterek, templomok, szökőkutak, zsalugáteres ablakok, romantikus sétányok, vadgesztenyefák, kellemes kávézók s még kellemesebb kocsmák, dinnyevásár, nyárvégi árleszállítás minden sarki üzletben ... egyszóval maga a turista paradicsom.

S ha valóban Szebenbe vezet a következő útunk akkor ajánlatos volna ezt egybekötni a MAGYAR HÉTTEL amelyet a Nagyszebeni Magyar Kulturális Iroda szervez, augusztus 19-26 között.

Mert így nemcsak Európa Kultúrális Fővárosát tekinthetjük majd meg, hanem sok más magyar rendezvényt, kiállítást, elősdást, koncertet, sőt mi több az István a király rockoperát is Vikidál Gyula, Varga Miklós és társaik előadásában.

Egy tökéletes kirándulás, egy gyönyörű városban, a Magyar Hét alatt.

Töltse velünk a Magyar Hetet Nagyszebenben!

P.O.Petra

 
 
 
Oldal teteje