• Magyar
  • Román

Fedezd fel a Labirintus Múzeumot!

2011-04-30 03:24
“Labirintus múzeum” - egy egyedi, komplex és tökéletes kulturális tapasztalat

2011 május 2-8.-án az Artex Kulturális Alapìtvány a szebeni Nagypiacon kiállìtja a „Labirintus Múzeumot”, egy új projekt ami a szebeni múzeumok kulturális örökségét mutatja be egy egyedi kiállìtás által. A labirintus, ami a város központjában lesz felépìtve, 700 négyzetméteren, a Brukenthal Nemzetközi Múzeum, az Astra Nemzetközi Múzeum Komplexus és az Evangélikus Templom Múzeum – Teusch Ház festményei másolatának lesz a bemutató helye.

Labirintus Muzeum_02_b

A Labirintus Múzeum egy másfajta és egyedi múzeum látogatási tapasztalatot ajánl, mivel téma szerint csoportosìtja a műalkotásokat, ìgy egy elbeszélő útvonalat mutat be a közönségnek, logikus kapcsolatokat és hasonlóságokat teremtve a három partner intézmény műalkotásai közt. A múzeum egy hétig várja a kiváncsi látogatókat, vizuális, érzéki és hallási párbeszédet ajánlva, egy barátságos térré válva ami vonzani szeretné a közönséget különböző érdekes tevékenységeivel: koncertek, szìndarabok, alkotóműhelyek, dokumentumfilm vetítések, néptáncok, stb.

A Labirintus Múzeumot a Szeben Megyei Tanács társfinanszìrozta a Nagyszeben Polgármesteri Hivatal és a Kulturotthon által. A társrendezők: a Brukenthal Nemzetközi Múzeum, az Astra Nemzetközi Múzeum Komplexus és az Evangélikus Templom Múzeum – Teusch Ház. A média partnerek: Tribuna, Antena 1, Kiss Fm, Zile şi Nopţi, Rondul de Sibiu, Turnul Sfatului, Sibiu 100%, Hermannstadter Zeitung, Profil Cultural, Sibiul.ro, Brylu.ro és Cemerita.ro

Ezek a programok által, az Artex Kulturális Alapìtvány célja az, hogy a román kulturát és kulturális örökséget továbbìtsa és bemutassa az országban és a határon túl is. A központban a kreativitás és az újdonság áll. Mivel összeszövi a vizuális művészetet, a dìszletet, a muzeológiát, a szociológiát, az épìtészetet és a történelmet,  az Artex Kulturális Alapìtvány egyedi tapasztalatokat alkot közönsége számára olyan projektek által amik egy kulturális plusszot ültetnek azokon a vidékeken ahol ezek kibontakoznak.  Az Artex Kulturális Alapìtvány támogatja és előmozdítja a szabadon kifejezett gondolatokat, biztatja a kreativitást és a személyes kifejezőerőt. Több információ a www.artexfoundation.org honlapon található.

Labirintus Muzeum_01_b

Labirintus Muzeum_03_b

 

 
 
 
Oldal teteje