• Magyar
  • Román

Gyerekszem Filmfesztivál

2011-03-07 13:28
Budapest, Uránia mozi, 2011. március 18-20.

Filmkészítő Gyerekek III. Magyarországi Filmfesztiválja

A Gyerekszem Közhasznú Művészeti 2007-ben első ízben, 2009-ben másodszor rendezte meg a Filmkészítő Gyerekek Magyarországi Filmfesztiválját, a Gyerekszem Filmfesztivált. A budapesti Millenáris Parkban megtartott háromnapos verseny és programsorozat ötletét a Hűvösvölgyi Gyermekotthonban 2003 óta működő filmkészítő szakkör adta, melynek keretein belül a gyerekek elsősorban azt tanulhatják meg, hogy milyen módon fogalmazzák képekké, hogyan fejezzék ki a film nyelvén érzéseiket, gondolataikat, külső és belső világukat.

A III. Gyerekszem Filmfesztiválra 2010-ben is 6–19 év közötti gyerekek jelentkezhettek, a következő kategóriákban: „Kicsi a bors, de erős” (6–12 év) és „Ifjú titánok” (13–19 év). A fesztivál harmadik, „Gyerekszem-öregszem” kategóriájába azok az alkotók nevezhetnek, akik elmúltak már 19 évesek, de a fesztiválra beküldött filmjüket 19 éves koruk előtt készítették. Ebbe a kategóriába filmkészítő fiatalok, amatőr és profi filmesek gyerekkori alkotásaik kerültek be. Pályázni maximum tizenöt perc hosszúságú, tetszőleges témaválasztású filmmel lehetett

Az első korcsoportba “kicsi a bors, de erős” kategóriába benevezett idén egy nagyszebeni diákok által készített produkció is: Otthoni Történet című animációs filmecskével. A film az Astra Film Stúdió irányításával készült és a szakmabeli zsűri a kétnapos fesztivál versenyműsorába válogatta a filmet.

Info: Kató Csilla

 
 
 
Oldal teteje